Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Het Algeracorridor platform stopt ermee  

donderdag, 18 juli 2019 13:00 by sottje

Het is mooi geweest. Na acht mooie, leerzame en vaak dankbare jaren stop ik met het Algeracorridor platform.

Ruim 8 jaar geleden, op 17 februari 2011, besloot ik na de zoveelste verkeersopstopping rond de Algerabrug een blog te beginnen. Een blog geboren uit frustratie en verbazing over het gebrek aan communicatie en protocollen bij incidenten rond de Algeracorridor. Genoeg om over te schrijven dus. Dat bleek de start van een mooi avontuur.

Er ontstond al snel een samenwerking met de Verkeersonderneming. De ‘1000 van de Algera’ werd zo geboren uit het Beter Benutten programma van het ministerie. Dit resulteerde in een samenwerking met de gemeente Krimpen aan den IJssel en korte lijnen bij de provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat. De ANWB file informatie klopte ook met regelmaat aan wanneer er weer eens dikke files op de corridor stonden. En hoe leuk was het om overheidsinstanties als Rijkswaterstaat op de huid te zitten over de absurditeit van het beleid bij brugopeningen.

Bijzonder moment was ook het persoonlijke SMS-je van toenmalig Minister Melanie Schultz om mij sterkte te wensen toen ik een ontmoeting met haar moest annuleren vanwege privéomstandigheden.

Acht jaar lang heb ik de problematiek van de Algeracorridor met veel plezier op de kaart gezet. Bij de gemeente Krimpen aan den IJssel, Rijkswaterstaat en het ministerie. Met de discussie rond de extra oeververbinding merkte ik dat de rek eruit was. Het werd te persoonlijk en ik was vaak een voorhoedegevecht aan het voeren. Nu deze discussie is gevoerd en het besluit is genomen is het mooi geweest. De corridor staat in ieder geval goed op de kaart.

Het was altijd liefdewerk oud papier. Het was een hobby die ik erbij deed. Ik heb veel mooie mensen leren kennen en ben die stuk voor stuk dankbaar. Ook ben ik dankbaar voor de veelal positieve reacties. Die gaven mij ook de energie om dan toch weer door te gaan.

Ik wens iedereen heel veel succes in de file. Stap ook eens een keer in het OV of pak de fiets. Je zou eens verrast kunnen worden.

Jeroen van Gent


Actions:   E-mail | Permalink |

Reacties
Ontwerp door: Taglounge