Place sticky footer content here.

Algeracorridor

Petitie Oeververbinding Ridderkerk-Krimpenerwaard (Oost-Oost)

De minister van Infrastructuur, Cora van Nieuwenhuizen, en de Metropoolregio hebben € 480 miljoen euro gereserveerd voor een extra oeververbinding aan de oostkant van Rotterdam.

Na een onderzoeksfase zijn er nog twee varianten over waaruit dit jaar nog gekozen gaat worden. De variant tussen Feijenoord en Kralingen-De Esch (Oost) en de variant tussen Ridderkerk en de Krimpenerwaard (Oost-Oost).

De ontsluiting en bereikbaarheid aan de westkant van de Krimpenerwaard is al jaren een groot probleem. De Algeracorridor / N210 kan de huidige filedruk niet meer aan en is erg gevoelig bij calamiteiten. Daarnaast zorgt het verkeer op deze corridor ook voor een enorme belasting op de Brienenoordcorridor door het verkeer dat via deze weg naar het zuiden reist.

Er wordt daarom door veel inwoners van Krimpen aan den IJssel, de Krimpenerwaard en ook vanuit Capelle aan den IJssel al jaren de wens uitgesproken voor een extra oeververbinding tussen de Krimpenerwaard en Ridderkerk. De nu geopperde variant Oost-Oost. Dit is het moment om voor die extra oeververbinding te gaan. Als we deze kans laten glippen zal er niet snel nog een volgende kans komen.

 

Het is daarom dat het platform Algeracorridor een petitie is gestart voor variant Oost-Oost van deze aan te leggen extra oververbinding en inwoners van Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard en Capelle de mogelijkhed te geven hun stem te laten horen.

Meer informatie over de MIRT verkenning en de Oost-Oost verbdinding is te vinden in het eindrapport Preverkenning Ruimtelijk-Economische effecten Nieuwe Oeververbinding Rotterdamse regio en op de website MIRT-verkenning oeververbindinge regio Rotterdam.

Ga naar de petitie en teken! Petitie Oeververbinding Ridderkerk-Krimpenerwaard (Oost-Oost).


Deze petitie wordt onder andere gesteund door:


        
Ontwerp door: Taglounge